Roxana-Mălina Chirilă

[22 apr] Cartea de azi: „The Night Circus” de Erin Morgenstern

Circul nopții apare de nicăieri lângă oraș. Porțile i se deschid noaptea și pătrunzi într-o lume magică în alb și negru, plimbându-te din cort în cort ca să descoperi lucruri pe care nici nu ți le-ai fi putut imagina, până nu-ți dai seama unde a dispărut toată noaptea. Dar când te întorci în altă noapte, circul a dispărut fără urmă.

„The Night Circus” e un roman publicat pentru prima oară în 2011 de Erin Morgenstern, care a studiat teatrul, iar în timpul liber pictează. E singurul ei roman (deocamdată), dar se pare că mai are unul pregătit, mai ales că „The Night Circus” a fost un succes enorm.

E o poveste despre un băiat și o fată crescuți de doi magicieni rivali. Când ajung la maturitate, trebuie să se înfrunte într-un duel pe viață și pe moarte. Iar descrierea asta dă impresia că ar exista un fir narativ și multă acțiune, ceea ce e fals – câmpul de luptă al duelului lor e circul nopții, în care își etalează talentul magic și creează lucruri din ce în ce mai extraordinare, până când unul dintre ei va ceda.

Însă cartea e mai degrabă una despre circ și magie, care te face să-ți dorești mai mult decât orice să poți să fii acolo și să vezi totul cu ochii tăi. E aproape imposibil de descris, dar e incredibil de frumoasă.

A fost tradusă la un moment dat și în română, dar pentru că povestea depinde atât de mult de modul în care e spusă, poate că nu e de mirare că la noi nu prea s-a auzit de ea.

Cartea e disponibilă pe Book Depository și Amazon.


Vrei să afli mai multe despre „Cartea de azi”? Intră aici.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |