Roxana-Mălina Chirilă

[27 apr] Cartea de azi: „Râurile din Londra” de Ben Aaronovitch

Peter Grant e polițist în Londra și tocmai a fost trimis la făcut o grămadă de hârțogăraie. Doar că, întâmplător, ajunge să primească informații despre o crimă de la o fantomă care era prin apropiere. Acuma, teoretic fantomele nu există, dar pe de altă parte, nu poți niciodată să ignori un martor…

Așa descoperă că există o divizie a poliției care se ocupă de chestii supranaturale și care are fix un membru, pe Thomas Nightingale, ultimul vrăjitor oficial din Anglia. Nightingale îl ia pe Peter sub tutela lui ca să investigheze împreună problemele magice și să-l învețe ceva magie.

Titlul, „Râurile din Londra”, se referă literalmente la râurile din Londra, care sunt întrupate de Tamisa și copiii ei, un fel de zeități locale.

Romanul a fost publicat pentru prima oară în 2011 și e primul roman original al lui Ben Aaronovitch. Zic „original” pentru că a scris și diverse cărți bazate pe serialul Doctor Who, care e legendar prin Marea Britanie (și a scris și vreo două scenarii pentru el). E bine scris, are umor, creează o lume mișto și are două fire narative polițiste care se întrepătrund. E primul dintr-o serie, dar are sens și singur.

Cartea a fost publicată la noi în 2018 la Herg Benet și e disponibilă pe eMag și Libris. În engleză e disponibilă pe Book Depository – ca întotdeauna, ei livrează gratuit.


Vrei să afli mai multe despre „Cartea de azi”? Intră aici.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |