Roxana-Mălina Chirilă

[28 apr] Cartea de azi: „Welcome to Night Vale” de Joseph Fink și Jeffrey Cranor

„Welcome to Night Vale” și-a început existența în 2012, ca un podcast care a devenit în curând legendar – o emisiune de radio dintr-un oraș fictiv din sud-vestul SUA, în care toate conspirațiile sunt reale, în care poliția secretă a șerifului spionează pe toată lumea și uneori fură copii, în care ființe misterioase stau în parcul pentru câini care e interzis populației, în care bibliotecarii sunt creaturi terifiante. Se întâmplă mereu lucruri ciudate, narate de prezentatorul de radio Cecil Baldwin care remarcă că le-a mai murit un om de la radio sau că au un pisoi plutitor în baie.

Podcastul e disponibil în mai multe locuri, le înșiră ei aici.

Romanul „Welcome to Night Vale” a fost publicat în 2015 și se petrece în lumea din podcast – e o carte neobișnuită, în care se petrec tot felul de lucruri stranii, în care stilul e ciudat și absurd și nu ești niciodată sigur unde o să ajungi și de ce. Îți cere să te abandonezi și să nu pui prea multe întrebări, ci doar să încerci să înțelegi cum stau lucrurile._ Și să crezi că într-adevăr stau așa. _

Jackie Fierro a primit o hartă pe care literalmente n-o poate lăsa din mână și vrea să descopere misterul străinului care i-a dat-o. Iar Diane Crayton are probleme cu fiul ei, care e cam emo și care-și schimbă forma constant. Amândouă încearcă să obțină ceva și se luptă împotriva universului, a instituțiilor și a unui oraș în care totul e ca dintr-un film horror.

Deși îmi place podcastul, nu prea reușesc să ascult multe lucruri, așa că n-am trecut prea departe dincolo de primele episoade. Romanul a avut sens. Cred că are sens și dacă nu știi podcastul.

Citat:

“The search for truth takes us to dangerous places,” said Old Woman Josie. “Often it takes us to that most dangerous place: the library. You know who said that? No? George Washington did. Minutes before librarians ate him.”

„Welcome to Night Vale” se poate cumpăra de pe Book Depository și de pe Amazon.


Vrei să afli mai multe despre „Cartea de azi”? Intră aici.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |