Roxana-Mălina Chirilă

[5 mai] Cartea de azi: „Captive Prince” de C.S. Pacat

Tehnic vorbind, asta e o recomandare de sâmbătă, așa că iată, sosește o carte neobișnuită! Cam tot ce e în ziua asta a săptămânii e ori șui (cum era faimosul ghid abusrd de conversație în engleză care l-a fascinat până și pe Mark Twain), ori cu o grămadă de avertismente. Sincer, în ultima vreme am tot auzit discuții despre cât de plăpânzi sunt tinerii din ziua de azi care au nevoie să li se spună dacă e ceva care i-ar putea oripila într-o carte.

Pentru cei care nu au nevoie de astfel de avertismente, iată un rezumat al cărții „Captive Prince” de C.S. Pacat, prima dintr-o trilogie care s-a bucurat de un succes enorm:

Damen e un prinț și mare erou războinic al națiunii sale, Akielos. E iubit de popor și urmează să devină rege… însă fratele lui dă o lovitură de stat, îl ia prizonier, răspândește zvonul că Damen e mort și îl trimite ca sclav într-o națiune inamică. Normal, Damen nu-și poate dezvălui identitatea, pentru că va fi ucis pe loc, așa că „mila” fratelui de a-i cruța viața e mai degrabă o cruzime. Iar curtea țării inamice e ca un cuib de vipere, în care intrigile sunt la ordinea zilei și cine nu poate ține pasul cu politica e zdrobit fără milă. Iar prințul de acolo, Laurent, e un tip sadic, inteligent și are genul de frumusețe fizică delicată care te-ar face să-l subestimezi.

C.S. Pacat a publicat „Captive Prince” întâi gratuit, pe net, începând din 2008 – a ajuns să aibă din ce în ce mai mulți cititori, așa că a publicat-o printr-o editură în 2013. În 2015, seria a fost preluată de Penguin și a ajuns un succes răsunător.

Pentru cei care au totuși nevoie de avertismente: cartea nu e doar fantasy cu multă politică, ci are și o componentă puternică de erotica. Conține ceva violuri, scene între persoane de același sex, abuzuri, tortură și, evident, sclavie.

Probabil că n-o să fie tradusă la noi prea curând (din motive evidente), dar e disponibilă de pe Book Depository și Amazon.


Vrei să afli mai multe despre „Cartea de azi”? Intră aici.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |