Roxana-Mălina Chirilă

Yahoo! are idei

Folosesc Yahoo! pentru poștă aproximativ din preistorie. Mai am ceva mailuri salvate din 2003 pe una din adrese. Messengerul e ok, emoticoanele sunt perfecte (cele de la Google cred că au fost făcute de programatori plictisiți de viață care-și exersau talentele artistice). Totul ok. Tehnic vorbind am și adresă de gmail, dar îmi displace prea tare serviciul lor de e-mail ca s-o folosesc pentru orice în afară de discutat cu unii care sunt mai mult pe acolo.

Practic aș fi foarte mulțumită de Yahoo!… dacă nu le-ar veni idei crețe din când în când.

Nici nu mai știu care a fost prima fază. Posibil să fi fost messengerul din mail pe care multă lume se chinuia să-l închidă ca să nu mai sară afară din messengerul de pe desktop de fiecare dată când deschizi poșta. Pe Google te lasă bine mersi în pace, poți să ai câte ferestre vrei cu messengerul deschis. Îți actualizează conversația în toate și cu asta basta. Dar pe yahoo… complicat. Îl deschizi într-o parte, se închide în cealaltă. Mda. La un moment dat reușești să-l convingi să nu se mai deschidă în inbox, dar dacă aștepți destul se resetează.

Pe urmă, conversațiile de pe messenger tot migrează prin mail. Când te obișnuiești că folderul lor e sub Inbox, pac, dispare. Te duci să-l cauți, dai pe Google, până la urmă afli că e la messenger, unde scrie „Offline”. Dai click acolo și găsești „Conversation History”. No, bene.

Azi m-am trezit că au schimbat nu știu ce, poate vreau să mă uit la mesaje cu un „preview pane” pe care-l pot muta și în josul paginii, și în dreapta paginii. Preview pane, creieri pane. N-aveam chef de așa ceva (mesajele cu antet cu tot, sau chiar fără antet, îmi ocupă prea mult spațiu pe ecran), așa că dă-i iar pe Google să văd de unde închid minunăția. (se schimbă de la „Actions” dacă aveți aceeași problemă)

Și, bineînțeles, nu se pot decide: te lasă cu număr limitat de mesaje pe pagină (și schimbi pagina când vrei să mergi mai departe), sau ai infinite scroll, de-ăla de dai de rotița de mouse și tot merge și merge până ajungi la mesajele pe care le-ai primit acuma 10 ani?… Hmm. Păi, azi așa, mâine așa.

Bine, sunt de acord. Site-ul trebuie să evolueze, nu poate rămâne pe loc că ajunge în cele din urmă să pară din epoca de piatră. Dar n-ar putea barem să facă un newsletter (la care să te poți abona și dezabona simplu) în care să-ți zică unde sunt schimbările și ce chestii pot fi setate și cum?… Că te saturi la un moment dat să cauți „yahoo” pe Google.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |