Roxana-Mălina Chirilă

Google face un joculeț pentru Doctor Who

Doctor Whoooooo! Doctor Who! Doctor Whooooo! Doctor Who!

Ok, ok, hai să nu mai sar în sus și-n jos pe aici. Pe Google.com se sărbătoresc azi aaaaproape 50 de ani de când a apărut primul episod din serialul britanic Doctor Who. Pe 23 noiembrie 1963, imediat după asasinarea lui Kennedy, când toată lumea avea alte probleme, BBC a lansat un serial nou SF, a cărui idee e „Un extraterestru care arată ca un om normal călătorește prin timp și spațiu într-o navă spațială mai mare pe dinăuntru decât pe dinafară, care arată ca o cutie albastră.”

Și mamă, ce a prins. În curând toată Marea Birtanie știa de serial. Tradiția spune că copiii din UK se ascundeau după canapea când se speriau prea tare 😀 (ok, nu tradiția, clișeul, dar hai să-l ridicăm la rang de tradiție)

A rulat până în ‘89, când l-au întrerupt. În ‘96 au făcut un film cam fără succes. Între timp, zeci de cărți bazate pe idee, cărți audio, teatru audio.

În 2005 l-au relansat, cu buget mare, un stil nou de abordare a problemei… și în curând a crescut și mai mare decât era înainte. Deci, e genul de serial care merită. Uneori mai dă rateuri, și uneori îmi cresc speranțele incredibil de mult și mă gândesc că mamă ce o să mă uit la Doctor Who și ce mișto o să fie și ce o să bloguiesc toată experiența (ca în primăvară), după care sunt ceva gen „Oh :-(”, dar per ansamblu stau de fiecare dată cu sufletul la gură. Că urmează Doctor Who. Și eu țin minte cât de mișto e. Și concept fain. Și ce momente memorabile. Și…

Doctor Whoooooo! Hey! Doctor Who! Doctor Whooooooo! Hey! The TARDIS!

(videoul de mai jos reprezintă spiritul în care sar în sus și-n jos când e câte un episod nou)

A, da, joculețul. Simplu, cu Doctorul încercând să ia toate literele din „Google” fără să se ciocnească de dușmanii lui cei mai memorabili: daleks, cybermen și un weeping angel.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |