Roxana-Mălina Chirilă

[18 feb] Cartea de azi: „Widdershins” de Jordan L. Hawk

De seria Whyborne & Griffin a lui Jordan L. Hawk am auzit de la o prietenă care m-a înștiințat că Aș Face Bine să iau primul volum de pe Amazon. După mai bine de jumătate de an în care eu citeam altceva și ea îmi povestea cât de grozavă e seria, am citit și eu prima carte. După care pe a doua. După care pe a treia.

Widdershins e un orășel american de pe malul mării și, fiind sfârșitul secolului 19, are o clară stratificare socială între familiile vechi și bogate și cele mai sărace. Whyborne s-a născut într-o familie pretențioasă și bogată, dar a fost mereu mai interesat de lingvistică și de limbi moarte decât de afacerile familiei, așa că a plecat să facă Universitatea Miskatonic și s-a întors apoi în Widdershins ca să lucreze în muzeul local, care e foarte mare și faimos, chit că se pare că a fost construit de un arhitect nebun și e aproape imposibil să te plimbi prin subsol fără să te rătăcești, iar bibliotecarii sunt peste măsură de ciudați.

Pentru cine se întreabă de ce-i sună cunoscută denumirea de Miskatonic – e o universitate imaginară din universul lui H.P. Lovecraft. Așa că bănuiesc că nu surprinde pe nimeni faptul că familiile bogate se ocupă cu magia și că tot felul de lucruri monstruoase se întâmplă în mod regulat în Widdershins, iar cei care se mută acolo, cum ar fi detectivul Griffin, ar face bine să se obișnuiască cu asta.

Aventuri, o poveste de dragoste frumoasă între Whyborne și Griffin (da, amândoi sunt tipi), o arheoloagă pasionată de Egipt și influențe lovecraftiene – dacă te prinde, e o serie care nu-ți mai dă drumul.

„Widdershins” nu e neapărat cea mai bună carte din serie, dar merge și pe cont propriu, iar povestea din Whyborne and Griffin devine din ce în ce mai complexă pe măsură ce trec volumele (care sunt destul de scurte de felul lor).

Cartea poate fi luată de aici, dar eu personal am mers pe pachetul cu primele trei cărți.


Vrei să afli mai multe despre „Cartea de azi”? Intră aici.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |