Roxana-Mălina Chirilă

[18 apr] Cartea de azi: „Cronica zeiței” de Natsuo Kirino

Nu e un secret că-mi plac cărțile japoneze traduse la Polirom – selecția e bună, traducerile sunt fluente, volumele sunt în general mai accesibile decât cele publicate la Humanitas. „Cronica zeiței” de Natsuo Kirino (publicată pentru prima oară în 2008) e o carte interesantă publicată la ei.

Pe o insulă mistică există un obicei de a pune două surori să slujească zeii – una devine Oracol, iar cealaltă trăiește mereu izolată și se ocupă de morți. Când împlinește 6 ani, Namima află că sora ei va deveni Oracolul și, târziu, își află și soarta proprie.

Normal, nu e încântată să afle că o așteaptă o izolare eternă și se revoltă în sinea ei. Mai mult, se îndrăgostește de un bărbat, are o fiică cu el și încearcă să fugă de pe insulă alături de amândoi. Însă, în timp ce sunt în barcă, se trezește când el o strânge de gât și o ucide, trimițând-o pe lumea cealaltă, s-o slujească pe zeița Izanami.

Povestea excelent spusă – are un fir narativ mai polițist, dar reușește și să creeze o atmosferă stranie, supranaturală, care-ți dă fiori.

Cartea e disponibilă pe eMag.


Vrei să afli mai multe despre „Cartea de azi”? Intră aici.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |