Roxana-Mălina Chirilă

Singurul loc care contează din România

Există un anumit loc din România care e atât de grozav încât e singurul care contează. Există oameni care locuiesc acolo și care n-au auzit că ar fi alte orașe în afara urbei lor.

Acel loc este Bucureștiul. La fel cum SRI-știi pot fi recunoscuți pentru că-s singurii care sună de pe un număr secret, bucureștenii pot fi recunoscuți pentru că sunt singurii care postează reclame la evenimente fără să specifice în ce oraș se țin.

Prima oară am constatat chestia asta acum câteva luni când, pe un site cu utilizatori din toată țara, se recomanda un eveniment care avea loc la „Grand Cinema&More”. M-am uitat peste tot după oraș, nimic. Am intrat pe evenimentul de pe Facebook – tot la Grand Cinema se ținea. Până la urmă am întrebat unde anume e Grand Cinema ăsta.

„La Băneasa Shopping Center,” mi s-a răspuns. Noroc că și-au numit ăștia mall-ul după cartier, pentru că de Băneasa am auzit și eu.

Și de atunci încoace tot remarc reclamele de pe net. Craiovenii scriu, „Opera din Craiova”, Clujul nu uită să anunțe mândru, „Festivalul DIN CLUJ”. Brașovul nu are mare lucru de anunțat, deci nu se pune. Bucureștiul, în schimb, e de la sine înțeles.

Chiar ieri, de exemplu, mi-a apărut pe Facebook o reclamă la niște cursuri de limba coreeană. Nu mă interesează în mod deosebit subiectul (de fapt, nu mă interesează mai deloc), dar m-am mirat că s-a deschis un centru de studii româno-coreene în Brașov.

Pe urmă mi-a picat fisa că, stai, probabil că centrul nu e în Brașov. Așa că m-am uitat mai atent la reclamă1postarea era „Sponsored” ieri, n-am salvat imaginea la timp, am căutat-o iar azi:

Iată! Nimic despre oraș.2Și nimic despre data înscrierilor, de fapt. Acum văd că data postării e din septembrie, dar ei își fac reclamă de parcă de-abia acum ar începe cursurile. Dubios.

„Ăștia or fi bucureșteni,” mi-am zis și m-am dus să verific la „About” la ei pe Facebook. Acolo la fel, doar niște litere și ciudățenii, niciun oraș, nicio adresă, nimic. „Sigur sunt bucureșteni,” mi-am zis.

Am intrat pe site-ul lor. Nimic-nimic pe prima pagină despre orașul în care se află.

„99,95% sunt bucureșteni,” am continuat.

Până la urmă, pe pagina lor de contact am descoperit și orașul. Probabil că au pus adresa completă acolo în caz că le vine vreun coreean în delegație, să nu cumva să se lase indus în eroare de vreun indicator de-ăla care te trimite pe coclauri cu câte o inscripție gen „Ploiești”.

References

    <td class="footnote_plugin_text">
      postarea era „Sponsored” ieri, n-am salvat imaginea la timp, am căutat-o iar azi
    </td>
  </tr>
  
  <tr class="footnotes_plugin_reference_row">
    <th scope="row" class="footnote_plugin_index_combi pointer"  onclick="footnote_moveToAnchor_6788_1479('footnote_plugin_tooltip_6788_1479_2');">
      <a id="footnote_plugin_reference_6788_1479_2" class="footnote_backlink"><span class="footnote_index_arrow">&#8593;</span>2</a>
    </th>
    
    <td class="footnote_plugin_text">
      Și nimic despre data înscrierilor, de fapt. Acum văd că data postării e din septembrie, dar ei își fac reclamă de parcă de-abia acum ar începe cursurile. Dubios.
    </td>
  </tr>
</table>

Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |

© Roxana-Mălina Chirilă

since 2012

References
1