Roxana-Mălina Chirilă

[24 mar] Cartea de azi: „Mary Poppins” de P.L. Travers

Mi-a zis odată cineva că nu există decât două persoane perfecte pe lumea asta, iar una dintre ele e Mary Poppins. Care, între noi fie vorba, e o persoană complet diferită în carte decât e în filmul Disney.

Mary Poppins vine purtată de vânt până la casa familiei Banks atunci când au disperată nevoie de cineva să aibă grijă de copii. E o femeie dură, mândră, cu o părere foarte bună despre sine însăși și care zâmbește foarte rar, ceea ce ar face-o aproape neplăcută, doar că în jurul ei se întâmplă tot felul de lucruri ciudate – de exemplu, când merg să ia ceaiul cu domnul Wig, ajung să plutească până pe tavan din cauza gazului ilariant care-i ridică atunci când se amuză.

Magia e mereu la un pas distanță când e Mary Poppins prin zonă, chiar dacă ea neagă cu desăvârșire că s-ar fi petrecut ceva.

„Mary Poppins” e primul volum din serie („Marry Poppins se întoarce” cred că mi-a plăcut mai mult, totuși) și e disponibil pe eMag și Libris. E disponibil și în engleză pe Book Depository, unde au și un volum omnibus cu toate cărțile din serie.


Vrei să afli mai multe despre „Cartea de azi”? Intră aici.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |