Roxana-Mălina Chirilă

[6 mai] Cartea de azi: „Lone Wolf and Cub” de Kazuo Koike

„Lone Wolf and Cub” e o serie de benzi desenate japoneze scrisă de Kazuo Koike și ilustrată de Goseki Kojima care a fost publicată în Japonia între 1970 și 1976. A fost publicată în 28 de volume, dar în engleză e disponibilă în 12 volume groase cât niște cărămizi (eu am varianta asta, cu 12 cărămizi).

Ogami Ittō este un samurai extrem de talentat care a primit postul de călău al shōgunului datorită puterii sale în luptă. Însă din cauza intrigilor politice ale clanului Yagyū, ajunge să cadă în dizgrație și să plece în exil împreună cu fiul lui, Daigorō, care are doar trei ani. Devine un asasin care ucide oameni pentru bani și își spune „Lone Wolf and Cub” – un lup care-și poartă copilul cu el.

Povestea e spusă pentru adulți și conține destul de multă violență (cum e și de așteptat de la o poveste cu un samurai-asasin) și multe detalii istorice atent cercetate. Chiar dacă poveștile despre Ogami Ittō care poate înfrânge zeci de adversari de unul singur sfidează credibilitatea, seria a fost lăudată pentru acuratețea ei istorică, pentru povestea bine spusă și pentru arta extraordinară.

Seria e disponibilă pe Book Depository, cu livrare gratuită în întreaga lume, ca de obicei.


Vrei să afli mai multe despre „Cartea de azi”? Intră aici.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |