Roxana-Mălina Chirilă

[20 mai] Cartea de azi: „The Sandman: The Dream Hunters” de Neil Gaiman

Am vorbit deja despre „The Sandman”, seria de benzi desenate scrisă de Neil Gaiman, așa că nu mă mai repet. „The Dream Hunters” are loc în același univers, dar nu cred că e necesar să știi seria originală ca să înțelegi povestea.

Cartea a fost publicată inițial în 1999, ca nuvelă ilustrată, cu arta realizată de Yoshitaka Amano (momentan pare să nu mai fie disponibilă – cel puțin, nu nouă, probabil că o mai fi prin anticariate). În 2008, a fost republicată ca roman grafic ilustrat de Craig Russell.

Povestea e inspirată din mitologia japoneză – o vreme chiar s-a crezut că e o adaptare a unui basm japonez (poate pentru că Neil Gaiman a spus că ar fi în potfața versiunii originale, neașteptându-se să fie luat în serios). O vulpe și un bursuc decid să se întreacă în trucuri și să vadă care dintre ei reușește să alunge un călugăr budist din templul său. Încearcă ei prin tot felul de tertipuri, dar eșuează, iar vulpea chiar reușește să se îndrăgostească de călugăr. Iar de aici încep problemele adevărate, deoarece călugărul are dușmani puternici prin lumea spiritelor.

Cartea e disponibilă în engleză cu livrare gratuită de pe Book Depository.


Vrei să afli mai multe despre „Cartea de azi”? Intră aici.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |