Roxana-Mălina Chirilă

Un salut către Yogaesoteric

Astăzi, 14 ianuarie 2013, am fost pomenită în mod oficial de către cineva din MISA. Nu e prima oară când mi se întâmplă, dar e prima oară când mi se dă numele. E o ocazie care merită comemorată. Beau, la fel ca Mihai Rapcea, un ceai negru în cinstea voastră!

Prima oară m-a pomenit Mihai Stoian, liderul Natha (ramura daneză a MISA) și unul din personajele importante din filmul erotico-artistic „The Magic Passage” pe blogul lui:

However, we now have direct information from the case file confirming that the three main complaints were made by Virgil Calin, Cecilia Tiz (a proven collaborator of the Romanian Secret Service and convicted for calumnies against the yoga school in Germany by a german court). The last complaint was from a previously unknown Romanian person that has never been in the school but was recently used by some anti-sect movements (some that were publicly exposed in international forums for using unethical methods – i have personally witnessed such exposure of the organization cooperating with this romanian) .

Adică, pe graiul nostru care mult e dulce și frumos, vorba cântecului:

Însă, acum avem informații direct din dosar care confirmă că cele trei plângeri principale au fost făcute de Virgil Călin, Cecilia Tiz (o colaboratoare dovedită a Serviciului Secret Român și condamnată pentru calomnii împotriva școlii de yoga în Germania de un tribunal german). Ultima plângere a fost din partea unei persoane române, necunoscute înainte, care nu a făcut niciodată parte din școală, dar care a fost folosită recent de niște mișcări anti-secte (unele dintre care au fost expuse public pe forumuri internaționale pentru că foloseau metode lipsite de etică – eu personal am fost martorul unei astfel de expuneri a organizației care colaborează cu această persoană română.

Când am citit chestia asta am rămas nedumerită – o fi fost vorba de mine au ba? Că vorba aia, eu, spre deosebire de Mihai Stoian, știu cine sunt. Și știu că am fost la curs. Mai am legitimații și alte povești. Poze cu Ioan Pohariu de la o filmare, chestii de-astea. Mă mai știe lumea. Dar aia cu anti-sectele se potrivea (am avut legături doar cu FECRIS, dar nici Stoian nu se poate decide dacă persoana în cauză a colaborat cu o organizație sau mai multe). Să fie oare vorba de mine?…

Am întrebat în jur. Unii au fost de părere că aș fi eu, alții că nu. Și eu nu știam că aș fi avut cine știe ce influență asupra italienilor!…

Dar uite că și Yogaesotericul confirmă, într-un (nou!) articol despre Virgil Cătălin Călin:

Dar este necesar să se ştie că aceasta nu este tot: dincolo de aceste aspecte elementare pe care vi le-am prezentat aici şi care sunt, așa cum se spune, „la mintea cocoşului”, s-a aflat de curând chiar de la avocații școlii de yoga din Italia că, atunci când au avut ocazia să studieze dosarul (de îndată ce li s-a permis accesul la respectivul dosar), au găsit acolo și declarațiile în mod aberant incriminatoare ale lui Pinocchio-Cătălin! În plus, un element oarecum surprinzător şi chiar nebunesc rămâne pentru noi implicarea (ce a fost de asemenea descoperită din parcurgerea dosarului incipient) a „maha-cutrei” Cecilia Tiz, precum și a unei foste cursante din România, pe nume Roxana Chirilă!

Când am citit asta, am sărit în sus: EU ERAM! Cine e capul răutăților la MISA, împreună cu Cecilia Tiz și Cătălin Călin? Eu sunt! Merită un tango sau nu? Un tango… de Voltaire (nu, nu francezul).

Dar să lăsăm gluma. Articolul în sine e atât de lung încât dacă aș fi fost pomenită undeva mai jos ar fi trebuit să mă anunțe alții că s-a vorbit de mine. Apar un pariu cu Virgil Cătălin Călin că n-a dat bani către MISA, multe acuzații, steluțe strălucitoare în ochișorii lui Nicușor Catrina când vorbește de măreția cursului și de măreția lui Gregorian Bivolaru și ideea repetată că V. Călin ar fi un Pinocchio cu orgoliul uriaș. Se pare că aia cu Virgil Călin, Bucătarul nu le-a mers, că nu era destul de caustică. Pe lângă Mahacutra și Avocățel, un simplu bucătar? Nu, trebuia să găsească ceva mai rău. Încă mai caută, se pare.

Sincer, știu prea puține despre Virgil Cătălin Călin. Dacă nu-l confund cu altcineva, ultima oară l-am văzut pe la Costinești acum mai mulți ani și nu mi-a lăsat o impresie prea bună. El nici măcar nu cred că m-a știut vreodată. I-am tradus răspunsurile către YE în engleză pentru că mi s-a părut interesant ce zicea. Înseamnă oare că-l cred întru totul, pentru eternitate, că am senzația că e îngeraș pentru eternitate? Nu. Dar are din partea mea încrederea pe care i-o acorzi unui om oarecare.

În schimb Yogaesoteric & co. nu au din partea mea niciun fel de încredere. De prea multe ori ne-au aburit în față, sau au făcut presupuneri bazate pe fapte pe care le-au auzit de cine știe unde – Cecilia Tiz, condamnată în Germania! Articole conspiraționiste preluate din Academia Cațavencu! Sau, dacă nu vă convine, uitați-vă cu câtă siguranță spune Stoian că n-am fost la curs, pentru ca YE să-l contrazică după câteva zile, cu la fel de multă siguranță. Asta e MISA. Mereu siguri… fără să aibă siguranța de nicăieri.

Elementar, dragă YE. Dacă ești prins la cotitură îți scade credibilitatea.


Distribuie: | Mastodon | Facebook |

Comentarii: e-mail | facebook |